top of page

NAZORG

De nazorg na een carbonpeeling is essentieel om ervoor te zorgen dat de huid goed geneest en om mogelijke complicaties te minimaliseren.

NAZORG

01

Houd de huid schoon

Vermijd overmatig aanraken van de behandelde huid en gebruik een milde, niet-irriterende reiniger om de huid schoon te houden. Vermijd agressieve scrubmiddelen.

02

Hydrateer de huid

Breng een milde en hydraterende crème aan om de huid gehydrateerd te houden. Dit kan helpen om uitdroging te voorkomen en het herstel te bevorderen.

03

Bescherm de huid tegen de zon

Zonblootstelling kan schadelijk zijn voor de behandelde huid, vooral na een peeling. Draag indien mogelijk beschermende kleding en gebruik een breedspectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF op de behandelde gebieden.

04

Vermijd intensieve lichaamsbeweging

Vermijd intensieve fysieke activiteit en overmatig zweten gedurende de eerste paar dagen na de behandeling om irritatie van de behandelde huid te voorkomen.

05

Vermijd warmtebronnen

Vermijd hete douches, sauna's, warme baden en andere warmtebronnen die de huid kunnen irriteren.

06

Niet aan de korstjes krabben

Als er korstjes of schilfering optreedt, krab dan niet aan de huid. Laat de korstjes natuurlijk genezen om littekenvorming te voorkomen.

07

Gebruik geen agressieve producten

Vermijd het gebruik van agressieve huidverzorgingsproducten of producten die alcohol bevatten. Deze kunnen de huid irriteren en het herstel vertragen.

GOOD TO KNOW

Als je na de behandeling ongewone symptomen opmerkt, zoals ernstige roodheid, zwelling, pijn, of tekenen van infectie, neem dan onmiddellijk contact op met je behandelaar.

bottom of page