top of page
shutterstock_2159333323_edited.jpg

Questions and Answers

shutterstock_2174746591_edited.jpg

Q&A

carbon peeling

01

Wat is een carbon peeling?

Een Carbon peeling, ook bekend als carbon laser peeling of Hollywood peel, is een huidbehandeling die wordt uitgevoerd met behulp van een laser. Tijdens de behandeling wordt een dunne laag medische koolstof (carbon) aangebracht op de huid. Vervolgens wordt deze laag verwarmd met behulp van een speciale laser. De laserenergie wordt geabsorbeerd door de koolstofdeeltjes en zorgt voor een micro-explosie van de koolstof. Dit veroorzaakt een thermische reactie in de huid, waarbij de bovenste laag van de huid (het stratum corneum) wordt verwijderd, samen met onzuiverheden en dode huidcellen.

02

Wat zijn de voordelen van een carbon peeling?

  1. Huidverjonging: Het verwijderen van de bovenste laag dode huidcellen en onzuiverheden kan de huidtextuur verbeteren en de huid een frissere uitstraling geven.

  2. Vermindering van onzuiverheden: De warmte van de laser vernietigt bacteriën die acne veroorzaken en kan helpen bij het verminderen van acne en mee-eters.

  3. Verbetering van de huidskleur en -toon: Carbon peeling kan pigmentvlekken en oneffenheden verminderen, waardoor de huid egaler en stralender wordt.

  4. Stimulatie van collageenproductie: De warmte van de laser kan de productie van collageen en elastine in de huid stimuleren, waardoor de huid steviger en elastischer wordt.

03

Is carbon peeling geschikt voor alle huidtypes?

Carbon peeling kan over het algemeen veilig worden toegepast op de meeste huidtypes, inclusief de gevoelige huid.

Verwijderen van dode huidcellen

De combinatie van de laserenergie en de verdamping van koolstofdeeltjes zorgt voor een peeling-effect, waardoor dode huidcellen worden verwijderd en de huid gladder wordt

04

05

Zijn er bijwerkingen of risico's verbonden aan carbon peeling?

Hoewel carbon peeling over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er enkele mogelijke bijwerkingen en risico's, zoals roodheid, zwelling, tijdelijke verergering van acne, pigmentveranderingen en zelden littekens. Het is belangrijk om de nazorginstructies op te volgen om het risico op bijwerkingen te minimaliseren.

GOOD TO KNOW

We staan altijd klaar om te helpen! Als je nog meer vragen hebt of meer informatie nodig hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan graag voor je klaar.

bottom of page