top of page

Veelgestelde vragen met betrekking tot permanente make up & medical cosmetics

Is permanente make-up aanbrengen pijnloos? 

Nee. Permanente make-up is niet geheel gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als pijn ervaren. Dankzij de nieuwste computergestuurde apparatuur waar wij mee werken (eventueel in combinatie met verdovingscrème) kunnen de onaangename prikkels met een minimum beperkt worden.

Voor wie is de permanente make-up? 

Voor bijna iedereen. Voor wie er altijd verzorgd wil uitzien, voor degenen die een correctie nodig hebben, voor mensen met een allergie bij gewone make-up, voor sportieve mensen, kortom, permanente make-up is geaccepteerd door elke bevolkingsgroep.

Hoe lang blijft permanente make-up zitten? 

Over het algemeen blijft permanente make-up altijd aanwezig. De intensiteit van uw permanente make-up zal in de loop der tijd wel vervagen. Dit is echter volkomen afhankelijk van persoon tot persoon. Dit heeft ondermeer te maken met de natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem en invloed van uv-licht. Wij kunnen u hierover meer uitleg geven tijdens een afspraak.

Als ik het niet mooi vindt, wat dan? 

Voordat gepigmenteerd wordt, wordt eerst voorgetekend. Dan zoeken wij samen de juiste kleur uit. Pas als alles naar uw volledige wens is, wordt begonnen met pigmenteren.

Moet ik zelf de kleur uitzoeken? 

Nee. Wij hebben de keuze uit een pallet van meer dan 70 kleuren voor alle soorten huidtypen. Omdat wij een speciale opleiding genoten over kleurenleer, kunnen wij u deskundig adviseren welke kleur het beste bij u past.

Kan ik nog gewone make-up aanbrengen? 

Absoluut. Permanente make-up is niet bedoeld als avond make-up, het dient met name om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. U kunt dus altijd nog extra make-up aanbrengen voor een avondje uit.

Kan ik direct binnenlopen voor een behandeling? 

Alvorens uw specialiste met een permanente make-up behandeling begint vindt er altijd een voorgesprek met u plaats. Tijdens dit gesprek bespreken wij samen uw wensen en hoe permanente make-up hierin kan voorzien. U kunt zelf aangeven wat uw wensen zijn omtrent permanente make-up contouren. Uiteraard wordt u een verantwoord advies gegeven over hoe het beste en mooiste resultaat kan worden verkregen.

Hoe lang duurt een behandeling? 

Over het algemeen duurt een behandeling inclusief voorgesprek, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling ongeveer 1 tot 2 uur.

Afhankelijk van 

Is er speciale nazorg na de behandeling? 

Om ervoor te zorgen dat uw permanente make-up optimaal zal genezen hebben wij een overzicht voor u samengesteld met de richtlijnen voor de nazorg. Wij nemen voorafgaand aan de behandeling alle richtlijnen voor nazorg met u door en geven u uitleg hierover. Belangrijk is wel dat u deze nazorg strikt volgt!

Is het eindresultaat meteen zichtbaar? 

Nee. De eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Door de natuurlijke celvernieuwing zal na een periode van circa 3 tot 5 weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn.

De kleur neemt circa 40% in intensiteit af binnen een week.

Is permanente make-up veilig? 

Ja! Wij werken uitsluitend volgens de strenge eisen van de FOD Volksgezondheid Hygiëne en Veiligheid" welke wordt gecontroleerd in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid. Bovendien wordt bij elke behandeling gewerkt met een nieuwe steriele naald, welke na de behandeling wordt vernietigd.

Is permanente make-up hetzelfde als tatoeëren? 

Het principe lijkt op elkaar. Bij beiden wordt door middel van een naald pigment in de huid gebracht en dat is dan ook meteen de enige overeenkomst. Echter, de apparatuur als ook de samenstelling van de pigmenten en de technieken zijn totaal verschillend.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page