top of page

NAZORG
TATTOO VERWIJDERING

Bedankt voor het kiezen van onze diensten voor het verwijderen van je tattoo. Om ervoor te zorgen dat het genezingsproces optimaal verloopt, willen we je graag informeren over een belangrijke richtlijnen.

01

 

 

Gedurende de eerste week na de behandeling is het van essentieel belang om de behandelde plek droog te houden. Dit betekent dat je de behandelde plek niet mag douchen gedurende deze periode.

Het vermijden van watercontact draagt bij aan het voorkomen van complicaties en het bevorderen van een succesvol herstel. We begrijpen dat dit wellicht ongemakkelijk kan zijn, maar het is van cruciaal belang voor een effectieve genezing.

NAZORG
 

 

 

Gedurende de eerste week na de behandeling is het cruciaal om intensieve fysieke activiteit en zweten op de behandelde plek te vermijden. Dit betekent dat je gedurende deze periode niet mag sporten of andere activiteiten mag ondernemen die overmatig zweten kunnen veroorzaken.

02

03

 

 

Vermijd krabben of plukken: Het is belangrijk om te voorkomen dat je aan de behandelde huid krabt of plukt, omdat dit het genezingsproces kan vertragen en littekens kan veroorzaken.

04

 

 

Na de behandeling raden we aan om gedurende de eerste vijf dagen Burnshield aan te brengen op de behandelde plek. Burnshield is speciaal ontwikkeld om de huid te kalmeren en te beschermen tijdens het genezingsproces. Het regelmatig aanbrengen van dit product kan helpen bij het verminderen van eventuele ongemakken en het bevorderen van een snellere genezing.

05

 

 

Na de initiële periode van vijf dagen waarin we het gebruik van Burnshield aanbevelen, adviseren we om gedurende de daaropvolgende twee weken een hydraterende crème zoals Alhydran te gebruiken. Alhydran is speciaal ontwikkeld om de huid te hydrateren, te kalmeren en te beschermen tijdens het genezingsproces na een behandeling zoals het verwijderen van een tattoo.

Door regelmatig Alhydran aan te brengen, kun je de behandelde huid optimaal verzorgen en helpen bij het verminderen van eventuele roodheid, irritatie of droogheid. Dit zal bijdragen aan een sneller en comfortabeler herstel.

 

 

Om ervoor te zorgen dat je huid optimaal kan herstellen na de behandeling van het verwijderen van je tattoo, adviseren we om gedurende de komende twee maanden directe blootstelling aan de zon te vermijden.

Het vermijden van blootstelling aan de zon kan helpen om complicaties te voorkomen en het genezingsproces te bevorderen. Overmatige blootstelling aan de zon kan de huid kwetsbaarder maken voor pigmentatieproblemen en kan het herstelproces vertragen.

06

07

Om mogelijke zwelling en ongemak te verminderen na de behandeling van het verwijderen van je tattoo, is het toegestaan om de behandelde plek te koelen met een cold pack gedurende de eerste 24 tot 48 uur na de procedure.

Het gebruik van een cold pack kan helpen bij het verminderen van zwelling, roodheid en eventuele pijn op de behandelde plek. Zorg er bij het gebruik van een cold pack voor dat je deze in wegwerpbate vershoudfolie wikkelt om de open huid te beschermen.

 

Leg het niet rechtstreeks op de huid maar zorg dat er een papieren tissue onder ligt om bevriezing van de huid te voorkomen.

Hef de cold pack regelmatig op. 

bottom of page